"Om hulp vragen is geen schande; We zijn er om elkaar te helpen."
"Gun en geef jezelf inzicht."
Find me on instagram Find me on facebook Find me on Linkedin

Jongeren

De N.A.C. methodiek is in principe bij elke cliënt te hanteren, ongeacht de leeftijd en het onderwerp waaraan hulp en ondersteuning wordt geboden. Echter de groep “adolescenten” vraagt extra kennis over de ontwikkeling van jongeren in de leeftijd van pakweg 12 tot 25 jaar. Het kennen van deze doelgroep, het spreken van hun taal, het begrip voor hun gedrag, hun onzekerheid, hun verlegenheid helpen mij hen des te beter te ondersteunen met als gevolg dat zij hun gewenste resultaat behalen. De kennis over deze leuke, ontwapenende groep mensen werkt heel verhelderend.

De manier waarop het (puber) brein zich ontwikkelt, is van invloed op de sprongen die ze maken op weg naar volwassenheid. Verder ook op de wijze waarop de lichamelijke en sociaal-emotionele ontwikkeling verloopt. Deze 3 ontwikkelingen gaan niet gelijk op, m.a.w. ze lopen niet parallel wat al bijvoorbeeld voor onzekerheid kan zorgen.

In de levensfase van 12-25 jaar wordt veel van de adolescent verwacht. Op school komen ze voor keuzes te staan zoals het kiezen van het juiste profiel; ze worden onderworpen aan presentaties, allerlei vormen van toetsen en op het einde van hun middelbare school het Centraal Schriftelijk Examen waarna meestal een vervolgopleiding volgt. Kortom genoeg momenten waarop men onzeker zou kunnen zijn, faalangst de kop op kan steken, examenvrees opdoemt of spreekangst zich ineens openbaart. Zomaar een paar voorbeelden van onderwerpen die ik aanpak met de N.A.C. methodiek in mijn praktijk.

Met veel plezier en toewijding heb ik mij gespecialiseerd in deze doelgroep, waarmee het heerlijk werken is o.a. dankzij hun open visie, wil, enthousiasme en leergierigheid.

Aarzel niet om contact op te nemen als je merkt dat je vastloopt, je ergens mee zit, je niet lekker in je vel steekt, jouw onzekerheid voor black-outs zorgt of dat je angst hebt. Wie weet helpt één consult je al of bieden 2-3 sessies jou dé ondersteuning die je nodig hebt.